Kanahakkliha-musta küüslaugu kotletid kleepjas meekastmes

Kanahakkliha kotletid:

300 g kanahakkliha
60 g päikesekuivatatud tomateid
1,5 tl musta küüslaugu pastat
1 keskmine sibul
1 muna
1 spl maisi riivsaia
soola
tšillipipart
seesamiseemneid

Mee “sticky” kaste (kleepjas mee kaste):

1 tl riisiäädikat
3 spl sojakastet
2 spl mett
1 spl kookospalmi suhkrut
3 spl vett
1 tl jahu
1 tl musta küüslaugu pastat
rohelist sibulatKotlettide valmistamine:

Eelkuumuta ahi 180 kraadini.

Sega koostisaineid kausis kokku ühtlaseks massiks – kanahakkliha, tükeldatud päikesekuivatatud tomatid, musta küüslaugu pasta, hakitud sibul, muna, riivsai, sool ja tšillipipar.

Vormi taignast märgade käte vahel meelepärased pätsikesed, pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja puista üle seesamiseemnetega.

Küpseta pätsikesi 180 kraadi juures 18-20 minutit – kuni kotletid on läbi küpsenud.

Kastme valmistamine:

Sega silikoonist vispliga külmal pannil riisiäädikas, sojakaste, külm vesi ja jahu ühtlaseks massiks (jälgi, et jahu ei jääks tükki).

Pane pann pliidile, lisa juurde mesi, kookospalmi suhkur ja musta küüslaugu pasta ning sega vispliga 4-5 minutit või kuni paksenemiseni.

Kui kaste on valmis, lisa kastmesse kotletid ja sega läbi. Peale raputa rohelist sibulat.

Serveeri soojalt koos riisiga.

*Gluteenivaba kastme jaoks kasuta gluteenivaba jahu.

Sarnased retseptid